Det var morsomt å være ung

Grim Fandango - kanskje tidenes aller beste spill?
Grim Fandango – kanskje tidenes aller beste spill?


Herregud som jeg elsket å være ung, for vet du hva? Jeg fikk oppleve den store PC revolusjonen som kom, og det førte til at jeg var i den første generasjonen som begynte å få tilgang til skikkelig spill!

Vel, skikkelig og skikkelig… sammenligner vi spillene vi hadde da med de spillene som finnes nå så er det nok mange unge i dag som knapt vil tro sine egne øyne. Men det var nå det vi hadde og det vi da spilte var toppen av kransekaka – det var det som fantes og det var det beste på markedet.

Når jeg nevner titler som for eksempel Duke Nukem 3D og Grim Fandango er det nok mange som vil nikke anerkjennende på hodet. Og når vi snakker om Grim Fandango: du store min tid for en fantastisk spillopplevelse det var!

Minnene strømmer på bare når jeg skriver om det og hvis du ikke har hørt om dette spillet så skal jeg gi deg en aldri så liten innføring. Grim Fandango var et spill fra Lucas Arts som kom ut i 1998, altså nesten 20 år siden, og hadde et klart film noir preg over seg. Dette, mikset med det faktum at det handlet mye livet etter døden slik vi kjenner det fra Mexico, gjorde spillet helt legendarisk! Karakterene var skjeletter som var kledt opp på ulike måter og hovedpersonen var Manuel ‘Manny’ Calavera – og du verden for en type dette var.

Vi skulle styre Manny gjennom spillet og alle de utfordringene som ventet på han, og jeg minnes også en fantastiske musikken som spillet bød på. Min kompis og jeg kunne sitte timesvis og hygge oss med spillet, og det er ingen tvil om at den tiden av livet er savnet. Man som kjent går livet fremover og man kan ikke være ung for bestandig, selv om man måtte ønske det.

Men det er lov til å mimre.